Over mij en mijn passie

Ik ben Annette Westeneng. Als Verpleegkundig Babyconsulent help ik ouders die een baby hebben die onrustig is, niet goed slaapt, de voeding niet lekker loopt en/of last heeft van reflux.

Waarom Passie4baby’s? Ik vind het ontzettend leuk om voor baby’s te zorgen. Ik wordt er blij van als ik zie dat een baby ontspannen is. Maar ik weet ook dat het soms best lastig is om een omgeving te creeeren waarin je baby zich ook fijn voelt. Want daarvoor moet je als ouders ook ontspannen zijn. Je moet rust hebben om naar je baby te kijken wat het nodig heeft. Je moet kennis hebben over wat een baby nodig heeft. Als je zelf gaat zoeken, komt er veel verschillende informatie op je af. Ik hoor ook vaak van ouders dat ze geen idee meer hebben welke weg ze in moeten slaan, want er zijn zoveel opties…. En daar ga ik je in begeleiden!

Ik heb de opleiding tot Babyconsulent gevolgd, zodat ik gespecialiseerd ben ouders in de thuissituatie te helpen. Ik vindt het fijn dat ik de begeleiding in de thuissituatie kan bieden, omdat ouders dan gewoon hun ding kunnen doen zoals normaal en de baby kan slapen wanneer het nodig is. Op deze manier kan ik meekijken en direct tips geven.

Naast mijn werk als Babyconsulent, werk ik in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel als kinderverpleegkundige en highcare neonatologieverpleegkundige. Ik zorg veel voor (zieke) pasgeboren baby’s, prematuur geboren baby’s en zieke baby’s tot 1 jaar. Ik geniet er enorm van om het proces te volgen dat ouders leren zorgen voor hun baby en de baby leren kennen. Het is leuk werk om ouders te begeleiden in alles wat er op hen af komt tijdens de opname en hen te helpen verwerken wat er allemaal gebeurt tijdens zwangerschap, geboorte, opname en hen te begeleiden richting het ontslag naar huis.

Moeder worden doet veel met je. Daar weet ik alles van! Ik ben moeder van 3 kinderen van 5, 7 en 10 jaar oud. Ik ben dol op ze! Maar als moeder weet ik ook heel goed hoeveel energie je kinderen kunnen kosten. Hoe graag je wilt dat alles goed en gezellig loopt in je gezin. Ook weet ik hoe lastig het is om goed voor elkaar, als ouders, te zorgen. Soms is het hard werken om elkaar niet uit het oog te verliezen en te blijven zien wat de ander nodig heeft.

Verder ben ik christen. Ik geloof dat God ons allemaal gemaakt heeft en van ons houdt. Er gaat veel kapot in de wereld. God wil dat relaties en gezinnen heel blijven. Ik hoop dat ik door mijn werk in de gezinnen rust kan geven, waardoor de gezinnen een warm nest zijn om in op te groeien.