Over mij en mijn passie

Ik ben Annette Westeneng. Als Verpleegkundig Babyconsulent help ik ouders die thuis tegen problemen aanlopen met hun baby.

Veel ouders merken dat papa en mama zijn lastiger is dan ze dachten. Dat ze zo moeten wennen aan het ouderschap. Er komt zoveel kijken bij het verzorgen van een baby. Alles is ineens anders. Je doet er alles aan dat je baby zich goed voelt. Als je baby dan veel huilt, niet lekker groeit, niet goed drinkt of slaapt, dan ben je teleurgesteld en voelen veel ouders zich tekort schieten. Het gaat me aan het hart dat veel ouders dealen met de situatie en blijven aanrommelen tot het echt niet meer gaat.

Ik heb de opleiding tot Babyconsulent gevolgd, zodat ik gespecialiseerd ben ouders in de thuissituatie te helpen. Ik vindt het fijn dat ik de begeleiding in de thuissituatie kan bieden, omdat ouders dan gewoon hun ding kunnen doen zoals gewoonlijk en de baby kan slapen wanneer het nodig is. Op deze manier kan ik meekijken en direct tips geven.

Ook werk ik in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel als kinderverpleegkundige en highcare neonatologieverpleegkundige. Ik zorg veel voor (zieke) pasgeboren baby’s, prematuur geboren baby’s en zieke baby’s tot 1 jaar. Ik geniet er enorm van om het proces te volgen dat ouders leren zorgen voor hun baby en de baby leren kennen. Het is leuk werk om ouders te begeleiden in alles wat er op hen af komt tijdens de opname en hen te helpen verwerken wat er allemaal gebeurt tijdens zwangerschap, geboorte, opname en hen te begeleiden richting het ontslag naar huis.

Moeder worden doet veel met je. Daar weet ik alles van! Ik ben moeder van 3 kinderen van 4, 6 en 9 jaar oud. Ik ben dol op ze! Maar als moeder weet ik ook heel goed hoeveel energie je kinderen kunnen kosten. Hoe graag je wilt dat alles goed en gezellig loopt in je gezin. Ook weet ik hoe lastig het is om goed voor elkaar, als ouders, te zorgen. Soms is het hard werken om elkaar niet uit het oog te verliezen en te blijven zien wat de ander nodig heeft.