Over mij en mijn passie

Ik ben Annette Westeneng. Ik werk in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel als kinderverpleegkundige en Highcare Neonatologieverpleegkundige. Ik zorg veel voor (zieke) pasgeboren baby’s, prematuur geboren baby’s en zieke baby’s tot 1 jaar. Ik geniet er enorm van om het proces te volgen dat ouders leren zorgen voor hun baby en de baby leren kennen. Ik vind het mooi om ouders te begeleiden in alles wat er op hen af komt tijdens de opname en hen te helpen verwerken wat er allemaal gebeurt tijdens zwangerschap, geboorte, opname en hen te begeleiden richting het ontslag naar huis.

Ik ben moeder van 3 kinderen van 4, 5 en 8 jaar oud. Ik ben dol op ze! Maar als moeder weet ik ook heel goed hoeveel energie je kinderen kunnen kosten. Ook weet ik hoe lastig het is om goed voor elkaar, als ouders, te zorgen. Soms is het hard werken om elkaar niet uit het oog te verliezen en te blijven zien wat de ander nodig heeft.

Als Verpleegkundig Babyconsulent help ik ouders die thuis tegen problemen aanlopen. Veel ouders merken dat het eigenlijk niet fijn loopt, dat ze zo moeten wennen aan het ouderschap. Dat er zoveel komt kijken bij het verzorgen van een baby. Alles is ineens anders. Als je baby dan ook nog veel huilt, niet lekker groeit, niet goed drinkt of slaapt, kost dat veel energie. Ik ga je helpen om alles weer op de rit te krijgen! Samen gaan we op zoek naar je kracht. Een plan dat je houvast geeft, zodat je weer zelfvertrouwen krijgt in de zorg voor je gezin!
Ik begeleid je bij vragen over slapen, huilen, voeding, spugen en reflux.

Mijn werkgebied is Waddinxveen, Boskoop, Benthuizen, Moerkapelle, Zevenhuizen, Nieuwerkerk a/d IJssel, Capelle a/d IJssel. Mocht je buiten deze regio wonen, neem contact op. Dan kijken we naar de mogelijkheden.